Zmajevi večeras dočekuju Kipar

U 3. kolu kvalfikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji reprezentacija Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju u Zenici večeras dočekuje Kipar, reprezentaciju koja nas je prije dvije godine u okviru kvalifikacija za EP uspjela iznenaditi na istom terenu.

Nakon poraza od Belgije (4:0) u našem taboru tvrde da su “posložili kockice” i da spremni dočekuju večerašnji susret.

– Težak poraz je iza nas, morali smo se okrenuti utakmici sa Kiprom. Veoma je važno da sutra damo sve od sebe jer su nam potrebna tri bod iz te utakmice. Vjerujem u ove momke i siguran sam da ćemo odigrati dobar meč i obradovati sve ljude koji nas bodre. Svjesni smo da ne smijemo ponavljati greške iz Brisela. Nakon večerašnjeg treninga ćemo donijeti odluku o startnoj postavi – istakao je selektor Mehmed Baždarević.

Selektor ističe da je on sa stručnim štabom analizirao protivnika:

– Gledali smo ih i imamo informacije o njima. Nezgodna su ekipa i ne smijemo ih potcijeniti, ali moramo vjerovati u nas i paziti na sve što bi moglo da nam napravi probleme.

Najš najefikasniji napadač, Edin Džeko također ističe da je ekipa spremna:

– U Belgiji smo svi podbacili i ne možemo biti zadovoljni tom utakmicom. Ekipa koja želi da završi kvalifikacije na jednoj od prve dvije pozicije ne smije da gubi na taj način. Mi smo već skoncentrisani na Kipar. Prošli susret na „Bilinom polju“ smo izgubili od njih i ovaj put nas ne smiju iznenaditi. Spremni smo i moramo osvojiti tri boda – rekao je Džeko.

Susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. Bosna i Hercegovina-Kipar na programu je večeras u 20.45 sati na stadionu „Bilino polje“ u Zenici, uz direkten TV prijenos na BHT.