Želite li sretan brak, ne činite ovo!

Puno bi više brakova bilo kada bi djevojke smanjile svoja očekivanja i muškarci našli zaposlenje.

Svjedoci smo da nam se djevojke pod utjecajem “trendova” lagano ali sigurno pretvaraju u sponzoruše, a muškarci pod pritiskom istog osjećaju kompleks niže vrijednosti jer ne mogu osigurati sve sto one traže (a spisak svakodnevno postaje duži) pa se radije odlučuju da se ne žene pod izgovorom da im je sve lahko dostupno.

Frustrated man on corner

Ilustracija

Provod za jednu noć i eto ga. Ne dragi moji. Neće iz provoda za jednu noć rasti porodica, stabilno društvo niti atmosfera napretka. Iz toga dolaze samo problemi. Oni problemi koji su teži nego da hraniš suprugu i djecu.
A vi djevojke, tražite u muškarcu vjeru i vašu zajedničku nafaku. Ako ima posao, onda elhamdulillah. Zašto? Pa ne treba ti ni bijeli princ, ni jahta, ni D&G odjeća, ni Mercedes neke “x” klase da osjetiš sreću. Ne, to je lažna slika sreće i zadovoljstva. Dovoljna je samo opskrba.

sponzoruse-teocak

Ilustracija

Uzalud trazis nešto i mastaš o nečemu što te u konačnici neće činiti sretnom. Prvo, mala je mogućnost da to dobiješ, a drugo, taj kad to sve tebi da, dat će i drugoj. Pa izvoli. Sve više je djevojaka koje su počele da se „skidaju“ misleći da će biti „IN“ i privući oko nekog „bogatuna“. I hoće, ali samo kratko. „Instant“ slava skidanjem je samo donijela problema kako curama tako i muškarcima. Sve više je obešcašcenih djevojaka koje se doživotno kaju što nevinost „pokloniše“ budali.  A sve je više i momaka koji su s toliko cura spavali da muku muče kako sad naci nevinu za brak???
Pogledajte naše majke i nane. Ništa od toga nisu radile, niti su im trebali neki „sex“ savjeti, pa sve do zadnje imaju stabilne brakove i porodice. Čuvale su se, a i čuvali su ih. Nisu tražile puno, a dobile su puno, supruga, brak, porodicu ( što je, u konačnici, san svake normalne žene). One nisu tražile ovu gore spomenutu sreću isprljanu materijalizmom, niti im je padalo na pamet da nešto zahtijevaju. A dobile su i sreću i poštovanje od svih. Razmislite, naši roditelji su krenuli od kašika. Bitno je da su se voljeli, slagali i poštovali. A mi bismo odjednom da imamo sve nadohvat ruke. Pa ako ne može, onda nema ni braka. Onda nema ni „sreće“. Sto razmišljamo pogrešno!!!

Prava sreća je kad sjedite i razmišljate šta s ono “nešto” zarađenog novca učiniti? Prava sreća je kad jedno drugo iznenadite sitnicom (sitnica nije iPHONE, nego omiljeni keks ili čips) onda kad to najmanje očekujete. Prava sreća je kad i ti s njim radiš muški posao, a i on s tobom ženski. Prava sreća je kad ti suprug pridje dok kuhaš i želi da pomogne, pa makar na način da se samo našli da će to slatko pojesti. Prava sreća je kad imaš kraj koga da dišeš i za koga da dišeš.

Tu ste da jedno drugo nadopunjujete. Zato, djevojke, probudite se, a vi, momci, zategnite rukave- žene neće iskompleksirane mlakonje, već vrijedne MUŠKARCE!

Autor: Aldina Pašić