U mjesecu augustu općina Teočak veliko gradilište

Nakon otklanjanja niza administrativnih i imovinsko-pravnih problema, na području općine Teočak, u toku je relizacija niza značajnih projekata za lokalnu zajednicu.

Jedan od najznačajnijih projekata je izgradnja zgrade Bosanskog kulturnog centra koji se gradi na lokalitetu nekadašnjeg Doma zdravlja Teočak. Radove izvodi firma „Gromex“ doo Srebrenik, a riječ je o investiciji vrijednoj 230.577,30 KM

U neposrednoj blizini ovog gradilišta u toku su radovi na izgradnji i uređenju gradskog parka. Radovi na ovom projektu su vrijedni 74.000, 00 KM, a izvođač je „Izgradnja“ doo Teočak.

Takođe, u završnoj fazi su i radovi na sanaciji fiskulturne sale Osnovne škole Teočak, čija je vrijednost 42.762,33 KM. Radove izvodi preduzeće „TOP SPORT“ doo Bijeljina.

Na regionalnom putu R 360 Priboj-Teočak, u naselju Husejnovići, u toku su radovi na saniranju posljedica djelovanja klizišta. Vrijednost radova je 105.000,00 KM, a izvođač radova je „Izgradnja“ doo Teočak. Po završetku ovih radova, započeće i radovi ma saniranju klizišta na pomenutom regionalnom putu, na dionici kod pekare „ Klas“, zašto su sredstva već ranije obezbjeđena.

Osim navedenih radova u toku je izrada projektne dokumentacije za uređenje ulice, od zgrade Općine do šehidskog mezarja, nakon čega će se pristupiti otpočinjanju radova i na ovoj lokaciji.

Realizacijom nekih od ovih projekata Općina Teočak započinje proces urbanizacije centralnog dijela općine na čemu će se aktivnije raditi u narednom periodu.

Izvor: opcinateocak.ba