Teočak kroz objektiv Jovane Tarlanović iz Ugljevika

Nakon pročitanog članka Posjetite Teočak i svim njegovim opisanim čarima odlučila sam posetit ovaj mali grad. Grad koji pre nikad nisam posetila, a tako mi je blizu. Iako moram priznati da sam po ulasku u grad bila malčice skeptična, jer on svakako ne izgleda gradski, ubrzo me potpuno osvoio. Svoim seosko-gradskim ulicama, skromnošću i iskrenošću. U neku ruku sam zavolela to mesto jos zbog priča od mog prijatelja, Sejfudina koji mi je pričao kako u Teočaku ima mnogo lepi mjesta za videti i posetiti.

Naravno ne smem propustiti a da ne napišem ono sto me najviše oduševilo, a to je stari grad u Teočaku, moj drugar kaže da postoi mnogo priča i legendi o tvrđavi, tako da sam i sama u par navrata morala pronaći na google i čitati o toj tvrđavi. Teočak poseduje i jezero Sniježnica pričao mi je prijatelj al’ na žalost nismo imali vremena otići zbog tradicionalne manifestacije i šetnje  kroz vašar “Trešnjarevo” Al’ naravno obećao mi je da ćemo ići i uživati u  ljepoti jezera Sniježnica.

Dugo nisam videla tako prijatan i druželjubljiv narod, svi su me prihvatili kao da se poznajemo dugo vremena.. Moram spomenuti da sam upoznala jednu devojku, o kojoj sam čitala, postala je Moj idol, izgubila je noge u prokletom ratu, u svađi naši naroda do čega nie smelo doci, al’ takva je bila sudbina. Moram samo naglasiti da takvu veselu i priatnu curu nisam upoznala u svom životu dala mi je veliku motivaciu u životu. Ovdje sam doživela nekoliko situacia zbog koji mi je ovo mjesto vratilo veru u humanost.

Želim samo da zahvalim svima na divnoj dobrodošlici i druženju i nadam se da ćemo se videti opet, uskoro.

Autor: Jovana Tarlanović