Sastanak NK Teočak: Zbog problema ovaj klub se najvjerovatnije neće takmičiti u narednoj sezoni

Dio rukovdstva Nogometnog kluba Teočak sastao se kako bi pokušali iznaći izlaz iz postojećih problema. Ovaj klub već duže vrijeme nema upravu, predsjednik i trener podnijeli su ostavke, tako da funkciuoniše na „staklenim nogama“.

Veterani ovog kluba Ferhat Nakičević, Ekrem Džuzdanović i Omer Đedović odazvali su se sastanku na kojem je trebalo donijeti odluku „kako dalje“.

Međutim, sastanku nisu prisustvovali i ostali članovi Upravnog odbora NK Teočak tako da se nije mogla donijeti i konačna odluka o njegovoj sudbini.

Istaknuti su brojni problemi, između ostalih da NK Teočak ima samo devet registrovanih igrača, da je finansijska situacija katastrofalna, da nemaju niti jedan komplet opreme, da su svalčionice neuslovne, da na stadionu u Mumbašićima nema vode, kao i mnogi drugi problemi koji su doveli ovaj Klub pred njegovo gašenje.

Sekretar Kluba Amel Hasanović dao je prijedlog da se Klub „zamrzne“ na godinu dana a da se u tom vremenu pokušaju iznaći rješenja za njegovo funkcionisanje.

Naredni sastanak zakazan je za iduću sedmicu kom će biti pozvani svi relevantni faktori sa područja općine Teoičak kako bi raspravljali o postojećim problemima i sudbini NK Teočak.

Enver Džuzdanović