Posjetite jezero Sniježnica kod Teočaka

Sezona izleta i kupanja već je počela, a vi tražite mirno mjesto za miran i opuštajući vikend za sebe i svoju obitelj, pozivamo Vas da ga provedete na jezeru Sniježnica kod Teočaka.

Jezero se nalazi 30 kilometara od Tuzle i idealno je mjesto za ljubitelje prirode. U čistom i mirnom ambijentu možete ploviti, pecati, kupati se i zabaviti u mirnom i očuvanom ambijentu. Jezero je okruženo zelenilom te kao takvo pruža idealno mjesto za odmor i zaštitu nesnosnih vrelina. Najveća dubina jezera iznosi 62 metra i osim što je idealno za kupanje ambijent koji ga okružuje omogućava vam lijepo opuštanje uz roštilj.

Sve što Vam treba je da sjednete u auto u dobrom društvu ili čak sami, spakirate osnovne namirnice, pribor za pecanje, šator, i pravac Sniježnica – za 45 minuta iz Tuzle stižete u ovaj raj.

Također, jezero predstavlja pravi raj za ljubitelje pecanja, riblji fond je izuzetno bogat i tu se mogu naći razne vrste riba: babuške, škobalj, šaran, štuke, pastrmke, som, smuđ i druge, što dovoljno govori o čistoći vode na ovom mjestu. Broj riba se svakodnevno povećava zahvaljujući udruženjima ribara iz Teočaka i Sapne, koji neprekidno rade na poribljavanju.

 

riba2