Pomozi.ba: Jednim pozivom možete obezbijediti četiri užine za socijalno ugroženu djecu

I ove godine udruženje Pomozi.ba nastavlja projekt Užine, koji su prvi put počeli u martu 2014. godine. Uz pomoć donacija kompanija i dobrih ljudi obezbjeđuju užine za djecu iz socijalno ugroženih porodica u Bosni i Hercegovini. Prošle godine obezbijedili su užine za 1.000 djece, a cilj im je i ove godine doći barem do tog broja.

U školama u ruralnim sredinama užina za jedno dijete mjesečno iznosi 10 KM. Nažalost, mnogo roditelja ne mogu to djeci priuštiti. Osim što su zbog toga djeca gladna tokom nastave, osjećaju se drugačije od svojih drugara koji imaju užine svaki dan. Djeca su najranjivija kategorija našeg društva i iz udruženja Pomozi.ba žele im obezbijediti kvalitetne uslove.

U saradnji sa školama Pomozi.ba osigurava da niko od roditelja i djece ne zna da djeca koja su korisnici ovog projekta zapravo dobivaju te užine besplatno, kako bi ih dodatno zaštitili.

Pored redovnih užina, djeci se povremeno osigurava i voće kao i druge stvari koje ih obraduju.

Donacija za ovu svrhu se može uplatiti bilo kada u toku mjeseca za tekući mjesec, a ko želi može uplatiti odmah za cijelu školsku godinu.

Možete biti donator za jedno ili više djece, svako u skladu sa svojim mogućnostima. Prioritet su djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca koja imaju određene poteškoće u razvoju i djeca koja imaju roditelje, ali koja spadaju u socijalno ugroženu kategoriju, odnosno djeca kojoj roditelji nisu u stanju osigurati tih 10 KM mjesečno kako bi imali sendvič u školi.

Od ove godine dodatno su se bazirali na manja mjesta i samim tim je i cijena užina jeftinija nego što je bila prethodnih godina. Mjesta gdje su užine skuplje pokrili su u saradnji s nekim partnerskim kompanijama kao i sredstvima iz donacijskih kutija ovog udruženja na benzinskim pumpama Hifa Petrol.

Pozivom na broj 17002 donirate četiri užine za djecu u školama širom BiH. Broj je jedinstven za sve operatere, a cijena je 2 KM, što je dovoljno za četiri užine.

Pomoći možete i na sljedeće načine:

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje Pomozi.ba, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Užine

PayPal: paypal1@pomozi.ba
(Direktni link: https://www.paypal.me/Pomozi)

Svako ko želi može sponzorisati jedno ili više djece, a za dodatne informacije možete pisati na Facebook stranicu udruženja ili na e-mail info@pomozi.ba.