Održana promocija novih terenskih vozila za specijalnu policiju

Jučer je u krugu sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u Tuzli održana je promocija pet novonabavljenih terenskih transportnih vozila za potrebe Jedinice policije za specijalnu podršku i OBL MUP TK-a, koje je ovo Ministarstvo nabavilo uz pomoć Vlade Tuzlanskog kantona, a sve u cilju kontinuiranog unapređenja materijalno-tehničke opremljenosti policije.

Promociji su prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić sa saradnicima, ministar Husein Topčagić, načelnik Sektora uniformisane policije MUP TK Miralem Malkić sa saradnicima i predstavnici medija.

cv2

cv3

– Nabavka novih vozila nastavak je ostvarivanja programskih ciljeva MUP TK-a i Vlade TK-a, odnosno rada na stvaranju efikasne i jake policije materijalno-tehnički opremljenje i kadrovski osposobljene, čime se pospješuje operativnost i efikasnost policije za izvršavanje najsloženijih zadataka, a što ćemo nastaviti i u narednom periodu – istakao je u svom obraćanju ministar Topčagić.

– Korištenjem novih specijalizovanih vozila, koje po karakteristikama odgovaraju vozilima koja koriste i druge policijske agencije, obezbjeđuje se dodatna efikasnost i puna operativnost Jedinice policije za podršku, a samim tim i cjelokupnog sastava policije. Očekujemo u narednom periodu nabavku sofisticirane opreme i tehnike, kao što su radarski uređaji, te specijalizovanih motocikala namijenjenih za kontrolu učesnika u saobraćaju, čime bismo dali doprinos aktuelnom problemu stanja sigurnosti u saobraćaju – rekao je načelnik Malkić.

Izvor: bhstring.net