NK Teočak na rubu gašenja

Najstariji sportski kolektiv na području općine Teočak, NK Teočak, nalazi se pred gašenjem i trenutno opstaju zahvaljujući entuzijazmu igrača i malog broja ljudi.

Ovaj fudbalski klub trenutno igra u posljednjem rangu takmičenja, a funkcioniše sa tri lopte i nekompletnom garniturom dresova.

Proteklog vikenda NK Teočak je igrao protiv ekipe Pasci 78 utakmicu 9.kola III kantonalne lige. Rezultat je glasio 3:2 za teočanski klub, a nakon utakmice saopćenjem za javnost oglasili su se fudbaleri ovog kluba.

“Ovom prilikom želimo naglasiti da klub jako teško funkcioniše i da je na rubu gašenja, što bi bila sramota cijelog Teočaka. Zar nećemo našu omladinu skloniti sa ulice i omogućiti im da se bavi sportom.

Pozivamo sve dobre ljude, privatnike, bivše igrače i sve ljude koji vole fudbal da pokušamo nešto promjeniti po tom pitanju. Imamo zaista sjajnu generaciju koja nam dolazi iz naše škole fudbala i koji su učili od jednog od našeg najboljih igrača kojeg smo ikad imali Ferhata Peruna Nakičevića. Uz nekoliko naših starijih igrača koji igraju u drugim klubovima širom kantona može se napravidi odlična ekipa bez i jednog igrača sa strane.

Pozivamo sve koji su u stanju da pomognu ne samo novčano, nego sve iz temelja treba promjeniti, osnovati novu upravu, predsjednika, sekretara.

Teočak je uvijek bio veliki rasadnik talenata, ovaj klub je trenutno organizaciono spao na vrlo niske grane, što je sramota cIjelog mjesta, A ne samo onih koji su u klubu.

Kako može funkcionisati klub koji ima 3 lopte i jednu nekompletnu garnituru dresova?

Jedini koji u ovom trenutku finasira klub je opština Teočak, od koje dobijamo 5 hiljada KM, a taj novac uglavnom ode na troškove sezone (kotizaciju, kartone,registracije, sudije i prevoz ).

Svi oni koji žele pomoći u organizaciji nekog boljeg NK Teočak neka se jave na našu fb stranicu.

S’ poštovanjem, kolektiv “NK Teočak”.