INFOGRAFIKA BiH ima najbolji duo u Evropi

Sa ukupno 20 golova u aktuelnoj sezoni Ibišević i Džeko su najbolji napadački tandem neke evropske nacionalne selekcije, čiji se napadači takmiče u Ligama petice.

Vjerovatno bi bilo potrebno cijelo dnevno izdanje Oslobođenja da bi se slovima i brojevima opisala cijela karijera i uspjesi trenutno naša najveća dva golgetera Edina Džeke i Vedada Ibiševića.

1

Sa ukupno 20 golova u aktuelnoj sezoni Ibišević i Džeko su najbolji napadački tandem neke evropske nacionalne selekcije čiji se napadači takmiče u Ligama petice.

2

U svjetskim okvirima ispred je jedino urugvajski tandem Cavani – Suarez s 21 golom.

Seria A i Bundesliga tek su na polovini sezone, a Dijamant i Vedator već su stigli oboriti lične i tuđe rekorde.

Džeko je s jednog od statističkih “tronova” skinuo Batistutu. S dva gola proteklog vikenda protiv Pescare (3:2) postavio je rekord od 17 datih golova u 18 mečeva. Veliki Omar držao je 16 godina rekord od 16 golova iz 20 utakmica.

Džeko dijeli prvo mjesto liste strijelaca Serije A s 12 golova s napadačem Intera Maurom Icardijem koji se izjednačio s Edinom s dva gola protiv Fiorentine (4:2).
Uvijek pomalo drski Icardi nakon tog susreta iskreno je izjavio da je “Džeko bolji od njega i kako mora još mnogo postići u karijeri da bi dostigao njegov nivo”.
Napadač Herthe je u Njemačkoj već odavno priča za sebe, a protiv Mainza je s dva gola (2:1) Vedo stigao do slavne stotke!

Obojicu želimo gledati u Rusiji 2018. jer bi Mundijal bez njih bio baš bezveze.