Igor Emkić pred K1 turnir u Tuzli: Spreman sam, obećavam svoj maksimum!

Do velikog borilačkog spektakla K1 WORLD GRAND PRIX Europe , koji se u subotu održava u Tuzli, ostala su još dva dana.

Domaću publiku, koja bi prema procjenama organizatora Mejdan trebala ispuniti do posljednjeg mjesta, zasigurno najviše zanimaju borbe i sprema trojice tuzlanskih boraca.

Pored Mesuda Selimovića koji će u ring sa Špancem Imanolom Rodriguezom i Semira Delića koji za protivnika ima Portuglaca Joao Francisca, najteži zadak će imati Igor Emkić koji nastupa u glavnom turniru osmorice i kojeg u borbi za novčanu nagradu od 15.000 dolara očekuju u najboljem slučaju tri borbe.

Za jedan od najvećih izazova u karijeri, jedan od najboljih tuzlanskih kickboxera u historiji ovog sporta u gradu soli, je i više nego spreman.

– Najveći dio priprema sam odradio u Skill Gym-u u Tuzli, sa trenerom Isakom Memiševićem, dok sam sparing partnere morao tražiti van Tuzle, u Novom Sadu i Zenici. Posebno sam zadovoljan fizičkom formom, koju sam u odnosu na prijašnje mečeve sigurno podigao na zavidan nivo – rekao nam je Emkić.

Na turniru osmorice pored njega učestvuju Agron Preteni (Hrvatska), Giuseppe De Domenico (Italija), Nikola Noveski (Srbija), Vasil Ducar (Češka), David Radeff (Francuska), Radoslaw Paczuski (Poljska) i Timur Aylyarov (Rusija). U prvoj borbi naš predstavnik će se boriti sa De Domenicom (Italija), koji dolazi iz kluba “Mike Gym”, istog za koji nastupa i veliki Badr Hari.

– Čvrst momak koji konstantno traži borbu. Siguran sam da ću ga uspjeti pobjediti, a šta će se dalje dešavati to je iz ove perspektive teško reći. Ja ću biti zadovoljan ako pokažem pravu formu i odradim dobre borbe, a rezultat ce doći sam. Moje je da dam svoj maksimum i to sigurno mogu obećati – optimističan je Igor Emkić, pred veliki sportski događaj kakav nemamo često priliku gledati u ovom dijelu Evrope.

Igor Emkić (27) u amaterskoj konkurenciji je osvajao brojne trofeje među kojima i titulu najboljeg na World Combact Games.

U profesionalnim vodama, gdje od 34 borbe ima 31 pobjedu (24 nokautom) veliki korak ka vrhu profi svijeta kickboxa bi bio upravo uspjeh na turniru koji je pred njim. Vjetar u leđa na tom putu će mu sigurno biti i podrška sa tirbina, na koju Igor, ali i Semir i Mesud sigurno računaju.

Zato, nemojmo ih iznevjeriti, nego u subotu, 3. decembra, svi u Mejdan.

(Tuzlainfo.ba)