“U svakoj situaciji, vjeruj pravoj informaciji”

U okviru projekta “U svakoj situaciji, vjeruj pravoj informaciji” učenici i profesori MSŠ Teočak posjetili našu medijsku kuću.

U Mješovitoj srednjoj školi Teočak provodi se projekat „U svakoj situaciji, vjeruj pravoj informaciji“, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Udruženja međunarodne interaktivne otvorene škole.

Cilj projekta je poboljšanje informisanosti učenika u okviru MSŠ Teočak.

Naime, primjećeno je da srednjoškolci nemaju dovoljno informacija o aktivnostima u samoj školi, a i opšta informisanost o aktuelnim događanjima je na niskom nivou.

Projekat „U svakoj situaciji, vjeruj pravoj informaciji“ vodi profesor Senad Selimović.

Poboljšanje informisanosti učenika planirano da ostvarimo tako što bi smo u hodniku naše škole postavili jedan LCD televizijski prijemnik, na kojem bi emitovali aktuelne vijesti. Te vijesti bi bile školske informacije o aktivnostima školskih sekcija, rezultatima i nastupima naših učenika na takmičenjima te ostale informacije koje će biti zanimljive učenicima. U pripremi i realizaciji vijesti učestvovali bi sami učenici uz pomoć profesora“, kazao je profesor Selimović.

Aktivno učešće u projektu uzela je i učenica Emina Korajkić.

„Mi u okviru predmeta koje izučavamo u ekonomskoj školi, provodimo anketu o načinu na koji se informišu učenici u MSŠ Teočak. Te podatke ćemo analizirati i očekujemo da ćemo tako iznaći način kako poboljšati informisanost učenika u našoj školi“, kazala je Korajkić.

U okviru ovog projekta, učenici i profesori iz MSŠ Teočak posjetili su našu medijsku kuću, gdje su se upoznali sa načinom pripreme, izrade i realizacije radijskih i televizijskih vijesti.

Izvor: rtvglasdrine.com