Poziv institucijama, privrednim subjektima i pojedincima- Sponzorstvo za „Teočanske dane otpora 2017.“

Koordinacioni odbor za obilježavanje značajnih datuma na području općine Teočak okuplja predstavnike boračkih udruženja koja zajednički rade na obilježavanju značajnih datuma iz novije bosanske historije.

Sva udruženja uključena u Koordinacioni odbor su neprofitna i nevladina, a svi projekti tih udrženja su volonterski, neprofitabilni i doprinose, osim njihovom članstvu, zajednici u užem i širem smislu.

Nizom sadržaja, kroz manifestaciju Teočanski dani otpora, obilježavamo početak naše organizovane borbe agresoru, zatim naše pobjede u proteklom ratu i samu godišnjicu 1.teočanske slavne brigade „Hajrudin Mešić.“

Proteklih godina manifestaciju Teočanski dani otpora smo uspjeli organizovati na primjeren i dostojanstven način i prema mišljenju kompetentnih sagovornika, Teočanski dani otpora su jedna od najbolje organizovanih manifestacija na prostoru Federacije BiH, čija je tema i suština borba Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mišljenja smo da, svi skupa, trebamo biti ponosni na ono što smo u prethodnom periodu uradili, ali i da moramo nastojati dati lični doprinos da Teočanski dani otpora budu još bolje i sadržajnije organizovani.

Teočanske dane otpora svake godine finansijski podržava Općina Teočak, a boračka udruženja kroz razne programe obezbjeđuju dodatna sredstva od viših institucija vlasti. Međutim, dostignuti nivo obilježavanja zahtjeva uključivanje i drugih subjekata koji mogu i žele pomoći organizaciju ove manifestacije, čiji značaj nama pripadnicima 1.teočanske brigade ne treba dodatno naglašavati.

Napominjemo da nam se bliži manifestacija Teočanski dani otpora i da smo uspostavili saradnju sa nekoliko sponzora izvan naše općine koji će podržati održavanje Teočanskih dana otpora u 2017.godini.

Obzirom na značaj Teočanskih dana otpora, smatramo da je potrebno pozvati sve javne institucije, domaće privrednike, te pojedince koji žele i mogu da se uključe u sponzorisanje manifestacije kojom ove godine obilježavamo i ponosno slavimo borbu teočanskih lavova.

Ukoliko odlučite da naš rad podržite kao sponzor, molimo da nam se javite u inbox radi dogovora oko sponzorstva ili možete direktno uplatiti sredstva na žiro-račun Službe za opću upravu, boračka pitanja i zajedničke poslove Općine Teočak, broj 1322700309757395 kod NLB banke, sa naznakom „Sponzorstvo za obilježavanje Teočanskih dana otpora 2017.“

Zauzvrat, Koordinacioni odbor za obilježavanje značajnih datuma će svakom sponzoru pružiti slijedeće reklamno-propagandne usluge:

– Isticanje imena sponzora Teočanskih dana otpora, prilikom medijskih nastupa svih članica Koordinacionog odbora,

-Isticanje loga privrednog društva i institucije, te imena pojedinaca na promotivnim materijalima koje štampa Koordinacioni odbor i kojim najavljujemo naše aktivnosti;

– Ostale vrste usluga prema zahtjevima sponzora.