JU MSŠ Teočak dio projekta „Obrazovanje za mir“

U okviru projekta „Obrazovanje za mir“ koji provodi Helsinški odbor za ljedska prava RS od 2013. godine, organizovana je druga putujuća „Škola mira“ za mlade iz regije Podrinje, čiji su učesnici bili i učenici JU MSŠ Teočak.

Škola je trajala u periodu od 14.-18. decembra 2016. godine, na kojoj je organizovano niz različitih radionica i predavanja. Za ovu Školu angažovani su eminentni stručnjaci iz oblasti demokratije, ljudskih prava, interkulturalnog dijaloga, međureligijskog razumijevanja i slično.

Nakon Škole dogovorene su i mirovne aktivnosti koje će učenici MSŠ Teočak organizovati u svojim školama ali i sa učenicima Srednjošolskog centra iz Ugljevika. Pomenute aktivnosti će uključivati razne radionice, prezentacije, sportske aktivnosti i slično.

Helsinški odbor za ljudska prava Republike Srpske je za potrebe implementacije mirovnih aktivnosti obezbijedio potreban materijal i sredstva u iznosu od 1.500 KM. MSŠ „Teočak“ kao donaciju u okviru pomenutog projekta dobila je projektor, fotoaparat te školski pribor.

Izvor: radioglasdrine.com