Elmedin Haračić iz Teočaka treba našu pomoć

Elmedin Haračić iz Teočaka iako ima tek 16 godina, već do sada je osjetio svu surovost života na svojoj koži.

Sa svojih 16 godina više je boravio u bolnici, nego kući, dok doktori nisu saopćili i dijagnozu Kyphoscoliosis toracolmbalis tj Skolioza. Operativni zahvat, nažalost ne može se obaviti u BiH, samo u Americi, a za operaciju je potrebno 100 000 eura, što Elmedinova porodica ne može obezbijediti.

Elmedin živi sa djedom i nenom, majka mu je umrla od karcinoma dojke. Kada su mu saopćili dijagnozu to mu je jako teško palo, jer i ovaj dječak zaslužuje da živi, da se igra, raduje školskim uspjesima i diplomama, baš kao i drugi tinejdžeri i baš kao njegov brat blizanac, koji je u potpunosti zdrav i živi normalan život šesnaestogodišnjaka za razliku od njegovog brata Elmedina.

I onako tešku sudbinu ovog dječaka, otežala je činjenica da mu za normalno funkcionisanje treba 100 000 eura i odlazak na operaciju u Ameriku. Pored djeda, nene i brata on nema više nikoga na ovom svijetu osim vas dobri ljudi. HO „Help others”Salzburg U saradnji sa HO „Srcem za Teočak“ uključila se u akciju pomoći za ovog dječaka, te otvorili su i žiro račun na koji možete uplatiti sredstva za liječenje ovog dječaka.

Novac možete uplatiti na žiro račun H.O.”Help others”Salzburg, pod oznakom, “ELMEDIN” IBAN: AT 97 3500 0000 2602 9389 BIC:RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG

Budimo dio priče za izlječenje dječaka Elmedina Haračića, uplatimo koju marku, koliko ko može i radujmo se zajedno njegovom izlječenju, jer i on zaslužuje da ima normalan život, kao njegov brat blizanac i drugi njegovi vršnjaci.